Ingyenes képzés motorosoknak

Összefoglaló a múlt hétvégi tréningről

íprilis 18-án, szombaton megkezdődött az immár a 4. éve, a Route 82 Motoros Túraklub által megrendezésre kerülő ingyenes motoros vezetéstechnikai képzések sorozata Győrben. Az országban egyedülálló rendezvénysorozat, melyet továbbra is a GY-M-S Megyei Rendőr-főkapitányság Megyei Közlekedési Baleset-megelőzési Bizottsága, a GY-M-S Megyei Közlekedési Felügyelet, valamint a helyszí­n biztosí­tásával az ETO Park segí­t, újabb támogatókat tudhat maga mellett, az Alfa-Girod Forgalomtechnikai Kft, valamint a Safety Car Bozzai autósiskola személyében.

 

 

Sajnos a kedvezőtlen időjárási előrejelzések miatt néhányan – érthető módon – nem tudták bevállalni az akár több mint 100 km-es (!) utazást a rendezvényre, de í­gy is több mint húsz motoros jelent meg a kezdés időpontjában. Az időjárás azonban nekünk kedvezett, í­gy bár alig 10 fokban, de esőmentesen kezdhettük meg az oktatást, gyakorlást. Csupán a dél környékén hirtelen jött 20 percen jégeső szakí­totta félbe a motorozást, de ennek elvonultával ismét egyedülálló lehetőség adódott, hogy a tanult technikákat vizes úon is gyakorolni tudjuk. A tréning során a motorosok elsősorban az alapvető motorkezelési és baleset megelőzési technikákkal ismerkedtek, felkészülve ezzel az idei motoros idényre. Az kezdő motorosok oktatását Csóka íkos motoros rendőr, valamint Kocsis Attila a Route 82 MTC vezetője végezte, mí­g a gyakorlottabb motorosoknak Martini Gábor és Válint Attila motoros rendőrök adtak hasznos tanácsokat. Kocsis Attila, a Túraklub elnöke elmondta: – Nagy öröm számunkra, hogy ezt a rendezvénysorozatot ismét meg tudjuk rendezni, melyért külön köszönettel tartozunk Rosta Roland rendőr századosnak, a GY-M-S megyei MKBB titkárának. A tréning népszerűségét és szükségességét igazolja, hogy a meghirdetést követő 36 óra alatt elfogyott a 30 résztvevő számára fenntartott hely. Idén több képzést tartunk, melynek a múlt hétvégi „bemelegí­tés” volt a kezdete. A további képzésekre is szí­vesen várunk minden motorost, aki szeretné a motorját kényelmesebben, biztonságosabban kezelni. Az egyes elsajátí­tott technikák, mint például a kikerülés és vészfékezés esetében lényeges, hogy ezeket addig gyakorolja az ember, amí­g ösztönszerűen, reflexből végre nem tudja hajtani, hiszen vészhelyzetben nincs idő a gondolkodásra.

 

 

A következő képzést 2015. május 23-án tartják, melyről bővebb információt a Route 82 Motoros Túraklub honlapján találhat az érdeklődő, melynek cí­me: www.route82.hu. Aki ennél bővebb információra vágyik, az Kocsis Attilánál érdeklődhet a szoros@t-online.hu e-mail cí­men.