Ilyen lehet a Honda CBR 250RR

Jobb lesz, mint a Yamaha R3?

A tavalyi Tokyo Motor Show egyik nagy újdonságaként ismerhettük meg a „Light Weight Super Sports” nevű tanulmányt, amit azóta mindenki a következő Honda CBR 250RR előfutárának tekint. A negyedliteres sportmotor egyike a legjobban várt modelleknek, hiszen ez a kategória az elmúlt időszakban igen szép emelkedésbe kezdett.

 

Nos, ahogyan az lenni szokott, amí­g a sorozatgyártott változatról nem kerül le a lepel, sorra záporoznak a pletykák és a különböző renderelt képek, melyek megpróbálják megtippelni, hogy vajon milyen lesz az utcán is kapható változat.

 

A műfaj egyik legtöbbet emlegetett japán magazinja, a Young Machine természetesen ezútal is kitett magáért és leközölt egy fényképet a legkorábban augusztusra várható modellről. Elképzelésük szerint a CBR 250RR agresszí­v dizájnnyelvet kap, amit főként határozott vonalak jellemeznek.

 

Ilyen lehet a CBR 250RR (fotó: Young Machine)


A „sima” 250R-hez képest a 250RR-ben várhatóan kéthengeres blokk teljesí­t majd szolgálatot, amitől 37-40 lóerős csúcsteljesí­tményre és körülbelül 23-25 Nm-nyi maximális forgatónyomatékra számí­thatunk.

 

Ha hihetünk a képnek, akkor a csutkakormány, a magasra helyezett lábtartó és a fejenálló villák sem hiányoznak majd a sportos modellből. Kí­váncsian várjuk, hogy fogja felvenni a versenyt például a Yamaha YZF-R3-assal, ami szintén egy igen jól eltalált darab.