Igaza lesz a látnoknak? – Yamaha MT-07 Street Tracker

Ha az MT-09-nek megadatott a lehetőség, talán az MT-07-ből is lesznek különleges változatok.

A motorrajongó formatervező, Oberdan Bezzi ismét alkotott – most a Yamaha MT-07 Street Tracker gondolatával játszott el, és alkotta meg a tí­pust a számí­tógépén. Bezzi sok pályatársától eltérően nem csak rajzol, hanem érti is a motorokat, valamint nem custom bike-okat tervez, hanem szériagyártásra alkalmas gépeket. Egy-egy munkája során nem csak a kiindulási alap a fontos, hanem az egész márkaarculatot figyelembe veszi – munkái talán ettől tűnnek annyira hitelesnek, hogy már-már elhiszi az ember, hogy egy kiszivárgott gyári kép került elé.

 

 

 

Most, hogy az MT-09-ből készült Street Rally és Street Tracker változat, Bezzi szerint ideje lenne a kistestvérből, az MT-07-ből is hasonló változatokra. Azonban ha lehet, még tovább ment, és az SR400-ból ihletet merí­tve tette még kí­vánatosabbá a flat track motorok vonalait idéző koncepcióját.

A Yamaha változata közel sem lesz ennyire klasszikus, az MT sorozattal jobban ragaszkodnak a modern vonalakhoz, de nem kizárt, hogy az ötlet megihlet néhány motorépí­tőt. Amúgy ez sem áll messze a japán gyártó filozófiájától, hiszen egyre többet foglalkoznak a motorépí­tőkkel…