Holnap indul az új Harley-Davidson Sportster S tesztje

Kollégánk holnap indul a hivatalos Harley-Davidson Sportster S tesztjére Essenbe, Németországba. Ízelítő gyanánt most megosztunk pár hangulatképet, amikből már lehet sejteni valmit az esemény helyszínéről.

Az új V2-es a Pan Americában és a Pan America Specialban teljesített eddig szolgálatot. Ebben az esetben kissé megzabolázták az erőforrást, így a maximális teljesítmény 121 lóerő 7500-as fordulaton, míg a 127 Nm már 6000-es percenkénti fordulaton rendelkezésre áll. A Revolution Max 1250T erőforrás nagyon hasonló a Revolution Max 1250 blokkhoz, de van pár fontos eltérés:

  • A hengerfejekben kisebbek a szelepek és más a kialakításuk is
  • Átdolgozták a szívócsonk formáját is a levegőszűrő házzal együtt

A Sportster S modellbe sok olyan tehnológia újítás került, amelyek mind a vezetési élményt javítják. Három előre programozott vezetési mód választható (Sport, Utcai és Eső), amelyek különbözően változtatják meg a motor teljesítményleadását. Két személyre szabható vezetési mód is konfigurálható a még tökéletesebben illeszkedő vezetési stílussal. A Harley-Davidson kanyarodási biztonsági rendszerei mind a jobb vezetési élményért felelősek, ugyanakkor segítenek a váratlan helyzetekben vagy a megváltozott talajhoz is alkalmazkodva irányítják a motor erőleadását kigyorsításkor, a motorfék erejét egyenes úton vagy kanyarodás közben. Hamarosan jelentkezünk az első tapasztalatokkal az új modell kapcsán.