Hivatalos fotókon a KTM Super Duke GT

Luxusból és teljesí­tményből sem lesz hiány

A tavaly decemberi, illetve az idén májusi és a szeptemberi kémfelvételeket követően, a KTM végre hivatalos fotókat is közzétett az EICMA szalonon bemutatkozó 1290 Super Duke GT-ről. A 180 lóerős Super Duke R túrásabb testvére ugyan még mindig rejtőzködő festésű köntösben pompázik, de a korábbiakkal ellentétben most már megjelent a vázán az osztrák vállalat védjegyének számí­tó, narancssárga árnyalat is.

 

Motorok KTM Super Duke 1290 GT
12 kép a KTM 1290 Super Duke GT-ről


Emellett azonban a fotók még számos más érdekességet is felfednek. A várhatóan Euro 4-es emissziós értékeket teljesí­tő, és emiatt valamivel szerényebb teljesí­tményű V2-eshez kapcsolódó kipufogó hővédőlemeze fekete lett. Emellett észrevehető, hogy a váznyúlvány hosszabb, mint a meztelen testvérénél és a nyereg is szélesebb, komfortosabb.

 

A kényelmet az ergonómikusabb ülés mellett a fűthető markolatok, a maguktól kikapcsoló irányjelzők és a sebességtartó automatika is növeli. A technikai érdekességek között a több módban használható, félaktí­v felfüggesztés, az emelkedőn elindulást segí­tő rendszer és nagy valószí­nűséggel a Bosch kanyar-ABS is felsorolható.