Hinné, hogy 15 éves Honda az alapja?

Futurisztikus külsővel született újjá a VTR 1000 SP1

Az eredeti Honda VTR 1000 SP1 megjelenésére még ennyi idő elteltével sincs panasz, de azért az biztos, hogy egy modern sportmotor mellé beállí­tva már erősen látszik a kora (aki szeretne egy kicsit nosztalgiázni, az olvassa el a 15 évvel ezelőtti tesztünket ezen a linken).

 

Praí«m SP3 (fotó: praem.fr)

 

Ezen segí­tett egy újonnan alakult francia vállalat, a Praí«m, akik első munkájukként a japán gyártó előbb emlí­tett modelljét dolgozták át rendkí­vüli alapossággal. A korábbi BMW mérnök, Sylvain Berneron és a repülési szakember Florent Berneron által létrehozott SP3 a héten zajló, párizsi motorszalonon debütált. A motor érdekessége a különleges alapok mellett, hogy a burkolatai, sőt még az ülése is nagyrészt alumí­niumból készült. Annak érdekében pedig, hogy lehetőleg semmi ne árulkodjon öregségéről, a fékrendszerét és a felfüggesztését is a mai kor szí­nvonalára emelték. így Öhlins villákat és Brembo fékeket találunk az újdonságon.

 

Praí«m SP3 (fotó: praem.fr)

 

A jövőt illetően egyelőre sok a kérdőjel, de az biztos, hogy a vállalat weboldala szerint még számos további modellre számí­thatunk. A 2016-ra í­gért jövevények között találhatunk majd átépí­tett/felfrissí­tett café racereket, nakedbike-okat és scramblereket egyaránt.