Hibrid motoron dolgozik a Pentagon

A különleges bevetési egységek számára fejlesztik a gépet, melynek fedőneve, SilentHawk.

A fejlesztő, Logos Technologies információi alapján, a SilentHawk prototí­pusát csendes, taktikai bevetésekre tervezték. A cél elérése érdekében a “néma sólyom” hibrid hajtást és minden terepviszonyra alkalmas kialakí­tást kapott. A hibrid hajtás egy 5,8 kWh-os lí­tium-ion akkumulátorból és egy mindenevő belsőégésű motorból áll össze. A fejlesztésnél fontos szempont volt, hogy bármilyen üzemanyaggal használható legyen a motor szükség esetén.
SilentHawk
A konstrukció egy tankolással mintegy 270 kilométer megtételére alkalmas, beleértve a két órányi elektromos üzemmódot is. A tervezők 130 km/h körüli végsebeséggel és 160 kg súllyal számoltak. A fejlesztő cég vezetője a motor méretét és az ebből adódó előnyöket (több fér egy V-22-es szállí­tó repülőbe) emelte ki valamint, hogy ledobásukat követően, a célpontot megközelí­tve és tisztán elektromos üzemre áttérve minimalizálható a motor keltette zaj.
További érdekesség a fejlesztésekkel kapcsolatban, hogy a jobb terepező képesség érdekében összkerékhajtásos rendszer mellett döntöttek. A motor jelenleg még fejlesztési stádiumban van. A gyártás indí­tásáig a motor súlyából szeretnének tovább faragni illetve a ví­zhűtéses blokkot tervezik léghűtésesre cserélni.
Forrás: autoevolution