Három új modellel tért vissza a Gas Gas

Kétütemű versenymotorokkal támad a poraiból feltámasztott, spanyol márka

Majdnem napra pontosan egy évvel az után, hogy a Gas Gas lehúzni kényszerült a rolót, most bemutatta a 2017-es modelljeit. Mindez annak köszönhető, hogy idén februárban felkarolta a 30 millió eurós adósággal bedőlt vállalatot az ugyancsak spanyol Torrot.

 

Az újdonságok között kizárólag kétütemű konstrukciókat találunk, melyek mindegyike az enduró kategóriát erősí­ti. Mindhárom modell kifejezetten terepezésre, azon belül is terepversenyzésre orientált, melyet a nevük is alátámaszt.

Motorok Gas Gas EC modellek - 2017
Közös platformra épül a három modell – galéria


Az EC Racing 200, az EC Racing 250 és az EC Racing 300 teljesen közös platformra épül. A váz, a kerekek, a felfüggesztés és még az elektronika is tökéletesen megegyezik. Különbséget jóformán csak az erőforrásokban fedezhetünk fel.

 

A legnagyobb fejlesztések közül a hangolható kipufogórendszert, a megnövelt méretű lábtartókat, az erősebb felniket és az önindí­tót emelhetjük ki. Utóbbi mellett természetesen megmaradt a jól megszokott berugókar is.

 

Egyelőre még a vételáruk nem derült ki, de annyi már tudható, hogy a Gas Gas-nál legalább 1000-et szeretnének eladni, hogy biztos alapot teremtsenek a további működéshez és a jövőbeni modellek megalkotásához.

 

Mi szurkolunk!