Harley ellenfél a Ducatitól

Az elmúlt héten, egészen pontosan augusztus 8 és 14 között zajlott Dél-Dakotában a Sturgis Motorcycle Rally. A 76 éves múltra visszatekintő motoros találkozó idén többek között azért volt érdekes, mert most először képviseltette magát a Ducati.

 

Az olasz márka nem kisebb céllal érkezett, minthogy kiállí­tsa a nagyközönség elé az első olyan modelljét, amivel alternatí­vát állí­that a Harley-Davidsonoknak. Az újdonság nem más, mint a tavaly ősszel leleplezett XDiavel, annak is egy olyan kivitele, amit a legendás motorépí­tő, Roland Sands fabrikált át.

 

Motorok Custom sarok Ducati XDiavel RSD (2016)
Kattintson a képre a galériához!


A metálfeketében tündöklő motor érdekességei között mások mellett olyan szép megoldásokat találunk, mint a 19 colos első kerék és a shotgun-stí­lusú kipufogó, de természetesen számos egyéb alkatrész és kiegészí­tő is felfedezhető, amik a Roland Sands Design katalógusból származnak.

 

Az összhatás meglepően jóra sikeredett. így már csak az a kérdés, hogy vajon mekkora sikert arat az amerikai krúzeresek körében. Egyes vélemények szerint akár nagyobb szeletet is kihasí­that abból a bizonyos tortából.