Görbe Soma a HUMDA pilótájaként folytatja a versenyzést

A 16 éves gyorsaságimotor-versenyző, Görbe Soma a HUMDA pilótájaként folytatja pályafutását a FIM Moto3 Junior világbajnokság és a Red Bull MotoGP Rookies Cup mezőnyében. Soma korosztályában messze kiemelkedik a hazai motorversenyzői mezőnyből, szakértők szerint komoly esélye van arra, hogy eljusson a MotoGP-sorozat mezőnyébe és a hazai közönség előtt is megmutathassa majd tudását a Hajdúnánáson felépülő motorversenypályán, ahova legalább 10 évre érkezik a MotoGP és a Superbike mezőnye.

Görbe Soma az elmúlt években saját erejéből olyan nívós nemzetközi bajnokságokban versenyzett, mint az European Talent Cup (ETC), vagy a Northern Talent Cup (NTC), utóbbit meg is nyerte. Az NTC bajnoki címmel együtt jogot szerzett magának, hogy a Red Bull MotoGP Rookies Cup bajnokságba versenyezhessen, melyben második szezonját tölti. Ebből a bajnokságból már számos Moto3-as élversenyző került ki.

Sebestyén Peti a tavalyi csonka szezon után már teljes szezont versenyezhet végig a HUMDA Magyar Autó-Motorsport és Zöld Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. együttműködésében. Az Ügynökség emellett folytatja közkedvelt és nagy sikerű Moto Safety motoros közlekedésbiztonsági rendezvénysorozatát, méghozzá kétszer annyi helyszínen, mint tavaly. Pécsett és a Hungaroringen már lezajlott a képzés, amelyeken összesen csaknem ötszázan gyakorolták a szlalomozást, a vészfékezést, valamint az akadályok és vészhelyzetek elkerülését. A sűrű forgalomban történő előrehaladással, a kanyarívekkel és a kanyarkombinációkkal is foglalkoztak a motorosok. A következő hónapokban Szegedre, Zsámbékra, Máriapócsra és Zalaegerszegre is ellátogat a rendezvény.