Gilera Stalker Naked

A "csupasz" robogó A Gilera kompakt, "pehelysúlyú" robogója, a Stalker már bizonyí­totta azt, hogy a motorozás kivételes élményt biztosí­t nyergében a pilóta (és utasa) részére.

Most a gyár megszabadí­totta néhány tartozéktól, hogy még ütősebb legyen az élmény. A Naked széria í­gy még vagányabb és agresszí­vabb külsőt öltött.

Gilera Stalker Naked
A Naked verzió szó szerinti arcfelvarráson esett át, szembetűnő változtatást a motor első részén fedezhetünk fel, új homlokidomot kapott, amely magába foglalja a már megszokott és jól bevált lámpatestet
Az új, lecsupaszí­tott, terepmotoros kialakí­tású kormány és a rajta elhelyezett fekete műanyag foglalatú km-óra szintén a robogó agresszivitását hangsúlyozza. Az irányjelzők formája és elhelyezése is változott. A burkolattól független különálló fehér búrával ellátott indexek a kormányon kaptak helyet.
A kerék maga, és a mérete is megváltozott, ami azt jelenti, hogy Gilera csapatra jellemző piros szegélyű, fekete, ötküllős felnivel látták el, ami 12 colosra nőtt. A felniken 120/70 és 130/70 méretű sportabroncsok biztosí­tják az útartást és biztonságot.
A Stalker Naked ülése is a Gilera szí­neit, vagyis a fekete-pirosat viseli. A fekete ülésen a piros fűzések és betétek és a robogó oldalát dí­szí­tő matricázás a versenymotorkat idézi.
Gilera Stalker Naked
A felfüggesztést elől 30 mm átmérőjű fordí­tott hidraulikus villa, hátul pedig a motorblokkot magában foglaló félkarú, alumí­nium-öntvény lengőkar a hozzá kapcsolódó hidraulikus lengéscsillapí­tóval alkotja. Ez az összeállí­tás kiválóan szolgálja akár a terepen való használhatóságot is.
A váz egy nagy szakí­tószilárdságú acélcső szerkezet, mely préselt erősí­tésekkel van ellátva. A fékrendszer erejét a 190 mm-es első tárcsa és a 110 mm-es hátsó dobfék biztosí­tja.
A Staker e lecsupaszí­tott változatával még a legzordabb körülmények között is élvezetes a motorozás. Ennek másik garanciája az újgenerációs Hi-PER2 50 cm3-s egyhengeres kétütemű motorja, mely maximális gyorsulást és az automataváltónak köszönhetően állandóan rendelkezésre álló maximális nyomatékot biztosí­t.
A Stalker Naked kétféle, piros és fekete (dragon red, demon black) szí­nben kapható. A csomagtartó konzol és a 28 literes doboz kiegészí­tőként megvásárolható.

Gilera Stalker Naked – Technikai adatok
Motor
Piaggio Hi-PER2 egyhengeres kétütemű, 49.4 cm3
Furat/Löket
40 mm / 39.3 mm.
Indukció
Membrán szelep
Hűtés
Léghűtés
Indí­tás
Elektromos és berugókar
Váltó
CVT automata
Kuplung
Automata centrifugális
Váz
Acélcső
Első felfüggesztés
30 mm fordí­tott teleszkópos hidraulikus villa
Hátsó felfüggesztés
Egykaros, motorblokkot magában foglaló lengővilla, hidraulikus lengéscsillapí­tóval.
Első fék
190 mm tárcsa
Hátsó fék
110 mm dob
Első kerék
120/70 -12″
Hátsó kerék
130/70 -12″
Hossz / széless / tengelyt
1,760 mm / 770 mm / 1,250 mm
íœlésmagasság
815 mm
Önsúly
84 kg