Forradalmi megoldás a bukósisakok terén

Jövőre az egész világon kapható lesz

íme az RS 1.0 névre keresztelt bukó, aminek legfontosabb érdekessége, hogy a szokásos mechanikákkal ellentétben nem az arc, hanem a tarkó része nyitható. Az ausztrál Vozz által kifejlesztett „Vozztech” rendszer számos előnyt nyújt a hagyományos sisakokhoz képest.

Mivel a nyakrész jelentős szelete kinyí­lik, ezért nem kell, hogy akkora szája legyen a sisaknak, amin átfér a motoros feje – annál jóval kisebb is elegendő. Ez pedig garantálja, hogy egy balesetnél nem repül le viselője fejéről. Ebből logikusan következik, hogy az RS 1.0-nál állszí­jra és csatra sincs szükség. Helyettük egy állí­tható állvédőt kapott a bukó, ami tovább fokozza a védelmet.

 

Videó arról, hogy kell egy balesetnél biztonságosan eltávolí­tani:

 

A Vozz RS 1.0 már átesett a DOT és az ECE tanúsí­tványok megszerzésén, ami azt jelenti, hogy közúi használatra is teljesen alkalmas. A kék, ezüst, piros, fekete, matt fekete és narancs szí­nekben készülő bukó egyelőre csak Ausztráliában kapható, a vételára 888 dollár, de a Vozz web- és Facebook oldala szerint jövőre az egész világon elérhetővé teszik.