Feltöltős Ninjával fenyeget a Kawasaki

A legendás H2 nevét leporolva Ninja H2-ként emlegetik az új tí­pust.

A Kawasaki 1972 és 1975 között gyártotta a H2 névre hallgató, kétütemű, háromhengeres modelljét, ami megalapozta a márka sportos arculatát – a vele egy időben bemutatott Z1-gyel karöltve, majd az idén harminc éves Ninja sorozat pedig megszilárdí­totta azt. A H2 750 köbcentijéből 74 lóerős teljesí­tmény érkezett, amit 6 800-as fordulaton adott le, és 2,7 kg esett minden egyes lóerejére – vagyis a maga idejében igazi erőbombának számí­tott. A 12 másodperc alatt teljesí­tette a negyed mérföldet, végsebessége pedig 203 km/h volt, tehát ma is megsüvegelendő képességekkel rendelkezett.

 

 

A máig jól csengő H2 nevet úgy tűnik idén leporolja a japán gyártó, és a Ninja sorozat jubileumát egy új modellel teszi felejthetetlenné. A Kawasaki Ninja H2-ről eddig keveset tudni, a beharangozó alapján viszont biztosnak tűnik, hogy egy kompresszorral teszik különlegessé – talán különlegesen erőssé? – a 2015-ben érkező újdonságot.

 

 

A hivatalos bemutató a nagy nemzetközi motorkiállí­tásokra, az INTERMOT-ra és az EICMA-ra várható – ahol a Motorrevü is ott lesz, í­gy első kézből értesülhetnek róla az olvasók.