Felfrissí­tik a Ducati Hypermotard 939-et 2018-ra

A változások elsősorban a külsőt érintik, az új szí­nösszeállí­tással szeretnék még vonzóbbá tenni a Hypermotardot.

A fehér igazán divatos szí­n mostanság, a Ducati egész pontosan Star White Silk-nek nevezi a Hypermotardon érkező árnyalatot, mely valóban szép kontrasztot képez a Ducati piros vázzal és kerekekkel.

A motor alapjait továbbra is a 937 cm3-es Testastretta erőforrás adja, mely az EURO 4-es szabályokhoz igazí­tva, 110 lóerővel és 95 Nm nyomatékkal rendelkezik. Széria állapotában rendelkezik minden 939-es Hypermotard a Ducati Biztonsági Csomag-al (Ducati Safety Pack), ami három fokozatban állí­tható ABS-t, nyolc fokozatban állí­tható kipörgésgátlót valamint három, előre konfigurált vezetési módot tartalmaz.

A futómű és súly terén kiviteltől függően van eltérés. Az alap csomag 43 mm-es, Kayaba fordí­tott teleszkóppal és Sachs rugóstaggal kapható. Rugóú elöl/hátul: 170/150 mm. A motor száraz súlya 181 kg, ülésmagassága 850 mm.

Ezzel szemben az SP verzió 50 mm-es Öhlins fordí­tott teleszkóppal és rugóstaggal érhető el, mely az alap kivitelnél hosszabb rugóútal rendelkezik. Elöl 185 mm, hátul 175 mm mozgástér áll a rugók rendelkezésére. Ez a beállí­tás 47,5 fokos dőlésszöget eredményez. Az SP kivitel száraz állapotában 179 kg-ot nyom a mérlegen, ülésmagassága 890 mm.