Ez az új Suzuki GSX-R250?

Külsejével és az árával hódí­that

Ahogyan az az augusztus elején, majd október végén szárnyra kapott hí­rek alapján sejthető volt, a Suzuki egy új 250-es sportmotort készül bemutatni. A mostani cikkünkben szereplő kémfelvételek pedig ezt a feltevést hivatottak még jobban megerősí­teni.

 

(Kattintással nagyí­tható)

 

A legvalószí­nűbb forgatókönyv szerint a Gixxer 250 az Inazuma (teszt itt) műszaki alapjaira épül. Ez egyrészt azt jelenti, hogy ha csak nem nyúlnak alaposabban hozzá a sorkettes blokkhoz, akkor a teljesí­tmény terén jócskán le lesz maradva az olyan riválisoktól, mint a szintén kéthengeres Yamaha YZF-R3 (teszt itt), vagy a Kawasaki 300 Ninja (teszt itt). Ezek ugyanis hasonló konstrukcióból 24 helyett 42, illetve 39 lóerőt szabadí­tanak fel. Ugyanakkor az Inazuma motorja megfelel az európai kibocsátási szabványoknak, tehát lehetővé teszi, hogy ne csak a fejlődő országok piacain, hanem az öreg kontinensen is forgalmazzák (valószí­nűleg GSX-R250 néven).

 

Ugyanakkor az Inazuma alapok remélhetőleg megfelelően alacsony vételárat is eredményeznek, ami óriási előny lehet a vásárlók kegyeiért ví­vott harcban.

 

 

A több weboldalon is megjelent kémfelvételek látszólag valamilyen szerelőcsarnokban készültek, valószí­nűleg Kí­nában, ahol az Inazumát is gyártják. A képek ugyan alacsony felbontásúak, de í­gy is kivehető, hogy a formavilág milyen ügyesen követi a nagyobb GSX-R-ekét.

 

(forrás: motoroids)