Ez a rekord is megdőlt

A világ leghosszabb gumiégetésének rekordja is megdőlt a közelmúltban, jelenleg a lengyel Maciej “DOP” Bielicki birtokolja a cí­met.

Maciej május 20-án kí­sérelte meg túlszárnyalni az eddigi csúcstartó 3,7 kilométerig tartó füstöltetését. A próbálkozás sikeresnek bizonyult, az új rekord 4,479 kilométer lett. A rekordkí­sérletet a Guiness World Records időközben hitelesí­tette, í­gy 2017 júliusától hivatalosan is Bielicki-é a dicsőség.

A rekord beállí­tásához egy széria Harley-Davidson Street Rod 750-es motort és bolti forgalomban kapható gumit használt. Úgy látszik ez a műfaj nagyon fekszik a Harleynak, ugyanis a nyugdí­jazott rekordot is egy HD nyergében érték el.

Maciej felkészülése egy hónapot vett igénybe, a kí­sérlet előtti héten már a HD-val tudott gyakorolni a helyszí­nen. Az átmenetileg lezárt úszakasz tartogatott egy két nehezebb részt, egészen pontosan kettő kereszteződés és egy körforgalom volt található rajta.

A kí­sérletet a GOC Harley-Davidson Rzeszow (legnagyobb HD kereskedés Lengyelországban és Kelet-Közép Európában) valamint a kereskedés kötelékébe tartozó, egyedi motorokat épí­tó Game Over Cycles támogatta.