Elektromos sportmotoron munkálkodik a Kawasaki

Több szabadalmat is készí­tett a gyártó

A Kawasaki az elmúlt időszakban igencsak belehúzott a fejlesztésekbe. A japán gyártó ugyanis nem érte be annyival, hogy a tavaly őszi motoros kiállí­tásokon (INTERMOT és EICMA) bemutatta a kompresszoros sportmotorjait, a H2-t és a H2R-t, hanem tovább folytatta a munkát és már lehet is sejteni, hogy milyen újabb modellekre lehet számí­tani.

Motorok Kawasaki elektromos sportmotor szabadalmak

 

Ahogyan arról korábban már beszámoltunk, a Kawasaki nemrég lefoglalta a “Ninja R2” nevet. Ezen kí­vül azonban több más nevet is levédetett a gyártó. így például a “Ninja E2” és a “Ninja E2R” is oltalom alá került. Ezek pedig a mostani találgatások szerint elektromos sportmotorokat takarhatnak.

Motorok Kawasaki elektromos sportmotor szabadalmak

 

Ezt a feltevést támasztják alá azok a szabadalmak, melyeket a Kawasaki az elmúlt három hónapban benyújtott. A rajzokon csővázzal szerelt, igazi hasalós stí­lusú motorokat lehet látni. Az egyes kivitelek közötti különbségeket többek között az akkumulátor elhelyezése adja. Cikkünk galériájában olyan változat is szemügyre vehető, amelynél a váz egy részét kiemelve lehet kiszerelni a telepet.

Motorok Kawasaki elektromos sportmotor szabadalmak