Eladták az Erik Buell Racinget (megint)

Kétmillió dollár cserélt gazdát

A meglehetősen hányatott sorsú Erik Buell Racing történetét (gyors visszatekintő ezen a linken) legutóbb ott hagytuk abba, hogy a novemberi, majd a decemberi aukció is kudarcba fulladt, ezért megint új időpontot kellett kitűzni, ami az év vége miatt már csak 2016-ban volt lehetséges.

 

Január 14-én végül lezajlott az újabb árverés, ami végre sikeresnek bizonyult. A győztes ajánlat egy bizonyos Liquid Asset Partners-é. A motorkerékpárok világában is ismert vállalat állí­tólag körülbelül két millió dollárt (napi árfolyamon nagyjából 580 millió forint) fizetett ki a jól csengő nevű, amerikai motorkerékpár-gyártóért, pontosabban annak azért a maradékárét, amit a korábbi partner, az indiai Hero MotoCorp meghagyott belőle.

A Liquid Asset Partners egy felszámoló cég, amely anno, 2009-ben is közreműködött a Buell sokakat meglepő csődjénél. Ugyancsak ez a vállalat állt az American Ironhorse és az Indian Motorcycles korábbi felszámolásai mögött.

 

Annak ellenére, hogy az EBR sorsa most ilyen fordulatot vett, még nincs minden remény veszve. A Milwaukee Journal Sentinel ugyanis úgy értesült, hogy a Liquid Asset Partners jelenleg olyan befektetőt keres, aki hajlandó lenne a bedőlt motorkerékpár-gyártót talpra állí­tani.

 

Kí­váncsian várjuk, lesz-e ilyen jelentkező!