Egykerekezési világrekord kí­sérlet

Akár memória-tesztnek is elmehetne a kérdés, hogy vajon olvasóink közül ki emlékszik arra a névre, hogy Dougie Lampkin?

 

Azok járnak közel az igazsághoz, akiknek valamilyen ügyességi motorozás dereng. Ha esetleg valakinek valami jég is dereng, az már meg is veregetheti a vállát.

 

A Lampkin ugyanis sokszoros trialbajnok, aki legutóbb akkor bukkant fel a Motorrevü hasábjain, amikor 2014-ben Lappföldre invitálták, hogy bemotorozzon egy, a Lainiojoki folyóból nyert jégtömbökből kialakí­tott mini falut.

 

Az angol tehetség most újra szerkesztőségünk látóterébe került, ugyanis nem kisebb feladatra szánta el magát, minthogy megdöntse a leghosszabb egykerekezés jelenlegi rekordját.

 

 

íllí­tólag, már egy durván háromórás privát tesztet sikeresen teljesí­tett a Cadwell Parkban. A rekordkí­sérlet azonban nem ott, hanem a Man-szigeti TT legendás nyomvonalán lesz. Lampkin úgy tervezi, hogy az egész kört, tehát mind a közel 60 km-t végig egykerekezi.

 

A szeptember 25-re időzí­tett eseményen egy Vertigo Ice Hell 300-as trialmotorral indul, amiben 300 köbcentiméteres, injektoros, kétütemű blokk dolgozik. Tervei szerint 30-34 km/h-s sebességel fog motorozni 5. vagy 6. fokozatban.

 

Elméletileg egy autóból folyamatosan veszik majd a produkciót, az adást pedig a Redbull.tv-n keresztül követhetik a rajongók.

 

Mi szurkolunk!