Egyhengeres robogón dolgozik a BMW

Szabadalmi rajzokon az újdonság

Ha alaposabban megnézzük a BMW jelenlegi palettáját, akkor összesen három fotelrobogót számolhatunk össze. A C600 Sport és a valamivel túrásabb C650GT mellett sorakozik a C evolution is. Előbbi kettőben kéthengeres, utóbbiban egy viszonylag fürge elektromos motor dolgozik. Mindegyikre jellemző, hogy nagyjából motorkerékpáros élményt nyújtanak azzal a könnyebbséggel, hogy nincs szükség a kuplung és a váltókar használatára, csak a gázmarkolatot kell elcsavarni, a többi pedig megy magától.

 

 

Nos, most úgy tűnik, hogy a bajor vállalatnál tovább szeretnék bőví­teni a robogókí­nálatot. Egy napvilágra került szabadalom arról árulkodik, hogy már gőzerővel folyik a munka egy kisebb modellen. A rajzok egészen konkrétan egy újfajta rezgéscsillapí­tási konstrukciót rögzí­tenek, melyet egy, azaz egyhengeres blokkhoz dolgozott ki a gyártó.

 

 

Magának az erőforrásnak a lökettérfogatára egyelőre nem derült fény. A legtöbben azonban úgy vélik, hogy akár a BMW hamarosan bemutatkozó, kisköbcentiméteres újdonságánál is „apróbb” lehet.