Egyensúly király

A Honda második egyensúlyozós koncepcióját fogja bemutatni a Tokyo Motor Show-n.

A Honda a hónap végén megrendezésre kerülő Tokyo Motor Show-ra elviszi az önmagát egyensúlyozó motorjának második koncepcióját. Az eredeti Riding Assist névre hallgató koncepciót azzal fejelik meg az idei évben, hogy az ott megismert robot technológiát egy elektromos motorra ültetik rá. A friss koncepció neve Riding Assist-e lesz.

A technológia tökéletes balanszot teremt minden sebesség mellet, illetve álló helyzetben is, sőt az eredeti koncepciónál még követni is tudta a motor a gazdáját.

A korábbi gépnél az NC700-at vették alapul és azt robotosí­tották a mérnökök. A rendszer érdekessége, hogy giroszkópok helyett a Honda az UNI-CUB-jaihoz fejlesztett microprocesszor vezérelt rendszerét használja, mely az első futóműhöz kapcsolódik. Az egynsúlyozást az első kerék/futómű mozgatásával végzi a motor. A lámpa fölé szerelt szaóenzorok a tájékozódásban segí­tik a gépet.

A Riding Assist-e szintén az NC700 vázát fogja használni, mely a kialakí­tásának köszönhetően segí­t az alacsony súlypont elérésében. Az ülés alatt kapott helyet az elektromos motor, mí­g a vázba az akkumulátort helyezték el. A hajtást az egykarú lengővillában forgó kardántengellyel oldották meg.

Nem ez lesz az egyetlen koncepció amit a Honda Tokyoba visz. A hí­rek szerint Super Cub C125 és Monkey 125 is érkezik, egyenlőre tanulmány formájában.

További részletek október 25-e után várhatóak.