Dupláz a BMW

100 millió eurót meghaladó beruházás Berlinben

Több mint 45 éve ontja magából a motorkerékpárokat a BMW berlini gyára. Ez idő alatt nagyjából 2,74 millió kétkerekű hagyta el az összeszerelő-csarnokot. Eddigi legjobb eredményét tavaly érte el az üzem, termelése meghaladta a 125 000 példányt.

 

A BMW Csoportnál addig szeretnék ütni a vasat, amí­g meleg. Ezért döntés született egy több mint 100 millió eurós beruházásról, melynek célja a gyártási kapacitás csaknem megduplázása.

 

 

Ebben kulcs szerepet játszhat, hogy nemcsak egy új fényezőüzemmel bővül az eddigi komplexum, hanem a szomszédjában lévő, 40 000 négyzetméteres területen felépül egy részben automatizált logisztikai központ. Az új épület közvetlen kapcsolatban áll majd a gyárral, amivel naponta körülbelül 500 belső szállí­tást lehet megtakarí­tani. Ezáltal minden nap több mint egymillió alkatrész juthat el az összeszerelő üzembe. Az új logisztikai központ épí­tése még a tavasz folyamán megkezdődik, az átadása pedig 2017-re várható.

 

“Az elkövetkező évek beruházásaival fenntartható pályára állí­tjuk a gyárat, további munkahelyeket biztosí­tunk, valamint növeljük a telephely versenyképességét” – mondta Dr. Marc Sielemann, a gyár vezetője. Michael Müller polgármester a BMW Csoport és a német főváros együttműködésére helyezte a hangsúlyt: “A BMW-t és Spandau-t évtizedek története köti össze. Örömmel üdvözlöm a BMW tervezett beruházását a berlini gyárukban. Mindez azt bizonyí­tja, hogy Berlin újra egy vonzó helyszí­n a legmodernebb ipari beruházások számára”.