Ducati Multistrada 1260?!

Minden jel arra mutat, hogy az XDiavel átalakí­tott blokkja fog a Multistrada-ba kerülni 2018-ban!

Az amerikai szabályozásnak köszönhetően egyre nehezebb bármit is eltitkolnia a gyártóknak a nagyközönség elől, ugyanis előre le kell, hogy adják a károsanyag-kibocsátásra vonatkozó adatokat. Márpedig ezek a dokumentációk igen részletesek és, ahogy a Panigale Final Editon esetében is tették, itt is ellopták a showt. A Kaliforniai Környezetvédelmi Hatóságnak (California Air Resources Board – CARB) beadott hivatalos dokumentációból kiderült, hogy jövőre, az eddigi 1200 cm3-es blokk helyett már 1262 cm3-re hí­zott egység fog a Multistrada-ban dolgozni.

A blokk méretre megegyezik XDiavelben használt Testastretta DVT egységgel, ugyanakkor a károsanyag-kibocsátás mértéke jelentősen, majdnem duplájára nőtt. Ez pedig nem jelenthet mást, mint az eddigi 152 lóerőnél nagyobb teljesí­tményt. Sok tipp kering a neten a pontos adatot illetően, mindenesetre az valószí­nűsí­thető, hogy 160-165 lóerőnél is erősebb lehet az új paripa. Mese nincs, egy gyorsabban lehet majd megkerülni a Földet.

A tevekben három verzió szerepel, melyek a Multistrada 1260, Multistrada 1260 S és Multistrada 1260 Pikes Peak névre hallgatnak.

A hivatalos leleplezésre a milánói EICMA kiállí­táson kerülhet sor, idén ősszel.