Dakar stí­lusú Africa Twin érkezik

Nagy lépést tesz a sorozatgyártás felé a Honda CRF250 Rally

Nagyjából a Budapest Motor Fesztivállal egy időben zajlik Japánban a 32. Oszaka Motor Kiállí­tás (március 19-21), melynek keretében a Honda számos érdekességet készül bemutatni. Ha minden a terv szerint alakul, akkor a szombati napon többek között megismerhetjük az Africa Twin Adventure Sports Conceptet, amiről a gyártó azt állí­tja „új szintre emeli az Africa Twin kalandmotoros énjét”.

 

Motorok Honda Africa Twin (2016)
Honda Africa Twin galéria


Ebből egyelőre túlságosan sok információ nem derül ki, de ha visszaemlékezünk, hogy egy évvel korábban ugyanitt leplezte le a Honda a CRF250 Rally koncepciót, ami lényegében a CFR250L olyan változata volt, melyet a CRF450 Rally dakaros idomaival ruháztak fel, akkor sejthetjük, hogy a mostani esetben is jó eséllyel valami ilyesmiről lehet szó. Csak ezútal az Africa Twin kapja meg a látványos burkolatokat.

 

Honda CRF250 Rally


Ha pedig már szóba került, a CRF250 Rally, akkor érdemes megemlí­teni, hogy a negyedliteres túraenduró rali változata egy újabb lépést tesz a sorozatgyártás irányába. A Honda megerősí­tette, hogy a tavaly még csak tanulmányként megismert motor, idén prototí­pusként gördül a bemutató helyszí­nére.