Cyril Despres Yamahával is győzni tudott

Az ötszörös Dakar-bajnok idei első helyezése után hagyta el a KTM csapatot, hogy a japán gyártóval í­rjon alá szerződést. A váltás eredményére egy kicsit várni kellett, de a múlt csütörtökön rajtolt brazí­liai Rally dos Sertões 4. szakaszát Yamahával nyerte meg.

A Rally dos Sertões versenyről í­rtunk már, ez a Dakar után a világ második leghosszabb (4115 km-es) ralija, amiről hamarosan többet fogunk hallani, mivel a Nemzetközi Motorsport Szövetség (FIM) amolyan nyári Dakarnak felkarolta az amúgy régi viadalt.

 

 

Az összesen 10 szakaszból álló verseny negyedik, 132 km-es, Uruaí§u-Porangatu szakaszán ért célba Despres elsőként, 24 mp-t verve korábbi csapattársára, Marc Comára. Ezzel az eredménnyel összetettben nem vette át a vezetést spanyol riválisától, de feljött mögötte a második helyre. A verseny további 6 szakasz után augusztus 3-án ér véget.

 

 

„Ezzel a győzelemmel learattuk az elmúlt hónapok kemény munkájának gyümölcsét. Nagyot dob ez rajtunk, nemcsak azokon, akik most részt vesznek a versenyben, hanem azokon is, akik a Yamahánál mögöttünk álltak, és hittek a projektben. Nyilván, ez azért nem egy Dakar szakaszgyőzelem, de fontos mérföldkő a végső cél felé vezető úon” – nyilatkozta Depres.