Brutális lett az új MV Agusta F4 RC

Az új MV Agusta F4 RC-ről már régebben is szivárogtak információk, volt, amelyik egészen elképesztő volt, olykor hihetetlen. Egy ideje már olvashattuk, hogy a homologizációs célból készült 250 darabos limitált RC széria 210 lóerő körüli gép lesz, viszont most valós adatokkal és képeken is láthatjuk, amik az mvagusta.net oldalon láttak napvilágot.

 

 

 

 

 

 

 

A specifikációból is egyre többet tudunk meg, például azt is, hogy az új modell 212 lóerőt teljesí­t, ami 11 lóerővel erősebb, mint az F4 RR. Komoly fogyókúrán is átesett a motor, melynek eredményeképpen a száraz tömege mindössze 175 kilogramm. Ebben segí­tségére voltak a szénszálas idomok és magnézium kerekek is.  Érdemes még megemlí­teni a teljes Termignoni kipufogórendszert, a Brembo fékeket vagy az Öhlins futóművet. Mindezek mellett az új F4 RC kapott egy teljesen új hengerfejet, módosí­tott főtengelyt, nagyobb injektorokat valamint könnyebb dugattyúkat, ezzel hozzásegí­tve a motort a több mint 5%-os teljesí­tménynövekedéshez.
Az ára még képlékeny bár, de az előzetes bejelentések szerint 37000 euro körül fog alakulni.

 

 

 

 

 

 

Az MV Agusta gyár február 13-án, pénteken ünnepelte 70 éves fennállását, ahol többek közt szó esett az F4 RC Superbike szerepléséről is, kiderült például, hogy az új F4-est is Leon Camier vezeti majd. Az új modellen feltűntetett 37-es szám a gyár fennállása óta megszerzett világbajnoki cí­mek számára céloz, viszont abban biztosak lehetünk, hogy idén is mindent meg fognak tenni ennek növelése érdekében. A motor megjelenése az mvagusta.net nem hivatalos fóruma szerint júniusra várható.