Biztonsági tanács a Superbike-ban

A megválasztott versenyzők szervezetten vethetik fel a harcot a biztonsági problémák ellen.

A MotoGP-vel ellentétben (igaz, ott sem működik megfelelően) a Superbike-világbajnokságban eddig sosem alakult ilyen tanács, igaz, nem hivatalos megbeszélések azért zajlottak a pilóták között bizonyos biztonsági problémákról, néha még arról is szavaztak, ki tudná őket képviselni, ám az igazi ébresztő Andrea Antonelli tragikus moszkvai halála volt.

 

 

A FIM és a Superbike-világbajnokság rendezői most hivatalosan is elismerték a versenyzők biztonsági tanácsát Sylvain Guintoli (Aprilia Racing Team), Marco Melandri (BMW Motorrad GoldBet SBK), Jonathan Rea (Pata Honda World Superbike), Carlos Checa (Team Ducati Alstare) Superbike- és Roberto Rolfo (ParkinGo MV Agusta Corse) Supersport-pilóta részvételével, akiket kollégáik választottak meg, hogy képviseljék álláspontjukat a különböző helyszí­nek biztonsági kérdéseivel kapcsolatban. A Superstock-sorozatot ezútal senki sem képviseli.

Mivel a Superbike-vb gyakran szembesül olyan kritikákkal, amik a megfelelő biztonság hiányát róják fel (legutóbb a Nürburgringgel kapcsolatban), ez a tanács biztosan hozzájárul majd a hibák kiküszöböléséhez.