Az időjárás és egy eltévedt élmenő is kavarta a kártyákat

A 2017-es Dakar-rali mezőnye ma már egésznap Bolí­viában versenyzett, a terep pedig most is tartogatott bőségesen kihí­vásokat. A szervezők eredetileg a Tupizától Oruróig tartó 447 km-es szakaszt jelölték ki, azonban a rosszra fordult időjárás miatt végül 219 km-nél húzták meg a célvonalat.

 

Az időjárás rosszra fordult (fotó: dakar.com)

 

 

Ahogyan arról reggeli frissí­tésünkben beszámoltunk, a tegnap kiválóan teljesí­tő Joan Barreda csapattársaival együtt komolynak nevezhető, egyórás büntetést kapott szabálytalan tankolás miatt, ezért spanyol versenyzőnek ma nagyon bele kellett húznia, hogy elkezdje ledolgozni a hátrányát.

 

Ez egészen a második ellenőrzőpontig egészen jól ment, azonban ezt követően eltévedt, ami már önmagában is probléma, azonban a mögötte jövő versenyzők (köztük az akkor még az összetett élén álló Pablo Quintanilla, és a harmadikként rangsorolt Stefan Svitko is) tévesen követték a nyomát.

 

A csapdát mások mellett Sam Sunderlandnek is sikerült elkerülnie. Ezzel pedig a brit motoros megnyerte a lerövidí­tett szakaszt és összetettben is átvette a vezetést.

 

Sam Sunderland, a mai szakasz győztese (fotó: redbull.com)

 

Ezen sorok megí­rásakor a magyarok közül Gyenes Emanuelt a 24., Dési Jánost a 66., Saghmeister Gábort pedig a 79. helyre rangsorolják.

 

A teljes befutó itt, az összetett állása pedig ezen a linken nézhető meg.