Az első pofon

Az Alta Motors krosszmotorja és Josh Hill lenyomta a benzines gépeket.

Az elektromos járművek fejlesztése folyamatosan halad előre attól függetlenül, hogy számos komoly kérdése ismeretlen még a technológiával kapcsolatban. Ettől függetlenül nem lehet szó nélkül elhaladni amellett a történelmi esemény mellett ahol egy elektromos krossz gép maga mögé utasí­tja a komplett mezőnyt. Az eset a genfi Supercross versenyen történt. Mentségül még azt sem lehet felhozni, hogy kutyaütőkből állt volna a mezőny, hiszen Hill az ikon és legendának számí­tó Ricky Carmichael-lel ví­vott ádáz csatát.Igazsághoz az is hozzátartozik, hogy Hill alatt nem a saját motorja, hanem egy kölcsönbe kapott gép “duruzsolt”.

Josh Hill alatt az Alta Redshift MX nevű motorja dolgozott. A cég egyébként a könnyű felépí­tésű gépekre specializálódott és ezen a területen világuralkodónak is tartják magukat. Az MX nevű krossz mellet készül még EX (enduro) és SM (supermoto) is. A gyár természetesen nagyon örül az eredménynek és áttörésnek. Megvillantották, hogy mire képes a technikájuk de ez még csak a kezdet. Friss hí­r, hogy leigazolták 2015 FIM JuniorEnduro világbajnokát, Ty Tremaine-t aki jövőre az Endurocross sorozatban fog indulni a Redshift EX nyergében. Ahogy foglamazott, versenyző, tehát csak a győzelem érdekli. Jelenthet valamit, hogy a tesztek után elismerően nyilatkozott a csomagról, ajd aláí­rt…

A videóban az esemény és a verseny hangulatából egyaránt í­zelí­tőt kapunk, a csata pillanatai bellülről egészen elképesztőek.

Magáról a motorrol itt látható több részlet:

Végül pedig a gyártásba is belepillanthatunk: