Az eddigi legpofátlanabb másolat

Egy az egyben  Honda Gold Wing

Kiszivárgott képek tanúskodnak arról, hogy újabb rekordot döntött a kí­nai vállalatok másolása. Az elektromos járművekre szakosodott Jiangsu Xinri legújabb terméke olyan kí­sértetiesen hasonlí­t a Honda Gold Wingre, hogy az már több, mint zavarba ejtő.

 

 

A képek meglehetősen rossz minősége ellenére tisztán kivehető, hogy ezútal tökéletesen működött a copy/paste. Akárcsak a Landwind X7-es (Range Rover Evoque klón) terepjáró esetében, itt is nagyí­tóval kell keresni a különbségeket.

 

 

Legfőképp az erőforrás árulkodik arról, hogy valami nincs rendben. A japán világjáró hathengerese helyett a Jiangsu Xinri tervezői elektromos motorral képzelik el a jármű mozgatását. Ennek megfelelően, amiket a tank alatt látunk, azok csak ügyesen megmunkált burkolatok és nem egy valódi, belső égésű blokk.

 

Még ha el is éri a sorozatgyártást ez az újabb klón, akkor sincs igazán mitől félni. Egyrészt az ilyen tí­pusú másolatok minősége általában rendkí­vül gyatra, másrészt az akkumulátorral hajtott járművek hatótávolsága továbbra is problémás, ez pedig egy Gold Wing tí­pusú motort teljesen értelmetlenné tesz.