Az új MT-09-ből lenne az új TDM?

Az új MT-09 háromhengeres blokkja találkozik a TDM 850-nel, hogy megszülessen egy egyedi kalandmotor.

Bizonyára sokan olvasták már a 2014-es Yamaha MT-09-ról szóló cikkünket, amiben arról í­rtunk, hogy ez a modell mennyire új értelmezést ad a sportmotor fogalmának. Új kompakt vázával, 850 köbcentis, 115 lóerős teljesí­tményre képes, nyomatékos háromhengeres blokkjával azok kedvence lehet, akik értékelik a karakteres, lélekkel bí­ró motorokat.

 

 

A Yamaha nagyon fején találta a szöget ezzel a középsúlyú utcai élménygéppel, ugyanakkor kis átalakí­tással még tetszetősebbé, személyre szabottabbá, sőt, az eredetitől eltérő felhasználásra is alkalmassá tehető.

 

 

Hosszabb felfüggesztéssel és egyebekkel kalandmotor is születhet az MT-09-ből. Nyeregtáskák, magasabb szélvédő, ergonómiai átalakí­tás, és meg is van. Pontosan ezt tette a neves Luca Bar Design ezzel a Yamaha MT-DM 850 koncepcióval. Tulajdonképpen a soros kéthengeres Yamaha TDM 850-et használták fel a megszületéséhez, ezt hozták össze az új háromhengeressel.

 

 

Bár a Yamaha nem nyilatkozott arról, hogy az MT-09 lenne az alapja további modelleknek, de nem lenne meglepő, ha a 847 köbcentis blokk máshol is felbukkanna.