Automatikusan igazodik a fényviszonyokhoz a Shoei plexije

Nincs szükség napszemüvegre

Azoknak, akik nem szeretnek napszemüveget hordani motorozáshoz, és cserélgetni sem akarják a fejvédőjük plexijét, a Shoei speciális megoldást kí­nál, amivel megelőzhető a hunyorgás.

Az egyik legfrissebb fejlesztés a Transitions CWR-1 névre keresztelt újdonság, ami a japán vállalat és a Transitions Optical közös munkájának gyümölcse. A fotokromatikus plexi legfőbb érdekessége, hogy képes automatikusan igazodni a mindenkori fényviszonyokhoz. Ez pedig azt jelenti, hogy ellenben az AGV nemrég bemutatott fejlesztésével, ennél nincs szükség a működtetéshez egy külön kapcsolóra, sem egy akkumulátor rendszeres feltöltésére. Ugyanakkor lassabban reagál a fényváltásokra, mint az olasz konkurens elektromos megoldása.

A Transitions CWR-1 jelenleg csak az NXR sisakhoz érhető el, azonban jó esély mutatkozik arra, hogy a jövőben jelentősen kibővül az ezzel a plexivel felszerelhető bukók tábora. A teljesen átlátszóból egészen sötétté változó rostély a motoros szemét is védi. A Transitions CWR-1 ugyanis képes kiszűrni az UVA és UVB sugarak 100 százalékát.