Újraindulnak az EBR gyártósorai

Vajon lesz-e 185 lóerős túraenduró a kí­nálatban?

Rossz hí­rt kell közölnünk azokkal, akik arra számí­tottak az EBR aktuális kálváriájával kapcsolatban (rövid visszatekintő itt), hogy a január közepi eladással végleg megpecsételődött az amerikai sportmotor-gyártó sorsa. Az új tulajdonos, a Liquid Asset Partners ugyanis – amellett, hogy továbbra is befektetőt keres a cég számára – a gyártósorok mielőbbi újraindí­tását tűzte ki célul.

 

A legfrissebb közleményük szerint az első feladatok között szerepel az alkatrészellátás és a szervizháttér beindí­tása. Ezt olyannyira komolyan gondolják, hogy már a jövő héten megkezdik a munkát. Ennek köszönhetően az RS, RX és SX tulajdonosok ismét márkaszervizben tudják majd javí­tatni gépeiket.

 

Ugyanakkor nyakunkon a 2016-os motoros szezon, ezért a következő nagy lépés, hogy maga a motorkerékpár-gyártás is újrainduljon. Ezzel kapcsolatban március közepét jelölte meg a LAP. Ha tehát minden a tervek szerint alakul, akkor a tavasz első napjait már új RX és SX modellekkel ünnepelheti az EBR.

 

Nagy kérdés, hogy ezzel a feltámadással jut-e kapacitás arra, hogy az a bizonyos félbehagyott projekt, ami az akkori találgatások szerint egy 185 lóerős túraenduróval örvendeztette volna meg a világ kétkerekűekért rajongó felét, folytatódhat-e? A válaszra egyelőre még várni kell, de mi nagyon bí­zunk benne, hogy igen!