Újra versenyben a legnagyobb legenda

Az MV Agusta régi adósságot törleszt a hivatalos versenybe való visszatéréssel.

Az EICMA-n elhangzott í­géretnek megfelelően Giovanni Castiglioni visszavezeti az ikonikus MV Agusta nevet a Superbike Világbajnokságba. A Reparto Corse a Yakhnich Motorsport Team szí­neiben tér vissza a Superbike világbajnokságba, az anyagi hátteret ugyanis Alexander Yaknich orosz üzletember biztosí­tja.

 

 

Akinek nem volna ismerős a név, a Yakhnich Motorsport szervezi a bajnokság orosz futamát, és ők álltak Sam Lowes mögött is, aki idén egy majdnem gyári Yamaha YZF-R6-tal versenyzett a Superbike VB-n.

Az MV Agusta célja most, hogy a World Supersport osztályban az első háromba kerüljenek az MV Agusta F3 675-tel. Ehhez a megfelelő csapat rendelkezésre áll, már csak a megfelelő versenyzőt kell megtalálni.

A World Superbike szériában 2014 a fejlesztések éve lesz, de Castiglioni azt mondta a sajtónak, hogy a csapat a későbbi szezonokban komoly kihí­vó lesz az MV Augusta F4RR-rel.

Arról, hogy ki versenyez a Reparto Corse-nál, Varese szerint a bejelentés a hónap vége fele várható.

“Hivatalos visszatérésünk a versenyzés világába nagyon fontos lépés a számunkra” – mondta Castiglioni. “Mindig is a versenyzés volt apám legnagyobb szenvedélye, ez juttatta a márkát megannyi győzelemhez, az 500cc-s GP-től a Dakaron át az elso Superbike Világbajnoki cí­mig, ait a Ducatival nyert meg. Az volt az álma, hogy az MV visszatérjen a versenypályákra, és büszke vagyok, hogy ezt én valósithatom meg” – tette hozzá.