Újabb kompresszoros modellel állhat elő a Kawasaki

Tovább bővülhet a sportmotorok tábora

A Kawasaki igencsak nagy port kavart tavaly ősszel a sportmotorok között. A japán gyártó egy rendkí­vül hosszú kedvcsináló kampányt követően végül a kölni (Intermot) és a milánói (EICMA) kiállí­táson leplezte le a H2 és a H2R névre keresztelt újdonságait. Az igen látványos megjelenésű kétkerekűek legfőbb érdekessége, hogy a 998 köbcentiméteres lökettérfogatú erőforrásaik töltéscseréjébe egy kompresszor is besegí­t. Ennek köszönhetően az utcai változat 200, a kizárólag versenypályára szánt kivitel pedig 310 lóerőt tud az aszfaltra szabadí­tani. Ugyanakkor mostanra úgy tűnik, hogy a Kawasaki még tovább bőví­theti a Ninják kí­nálatát.

 

 

A gyártó ugyanis több más név mellett nemrég lefoglalta a „Ninja R2” megnevezést is. Érdemi információ egyelőre nem látott napvilágot ezzel kapcsolatban, ezért csak találgatni lehet, hogy milyen modell, vagy modellek érkezhetnek a japán vállalattól. Nem elképzelhetetlen, hogy a Kawasaki felhasználja a H2 és a H2R kifejlesztésénél megszerezett tapasztalatokat és piacra dob néhány további kompresszoros kétkerekűt. Ugyanakkor szí­vómotoros újdonságok érkezése sem zárható ki.

 

 

Amennyiben Önnek is van tippje, hogy milyen modellel, vagy modellekkel állhat elő a Kawasaki, akkor küldje el nekünk a szerkesztoseg kukac motorrevu pont hu email cí­mre.