Új Scramblereken dolgozik a Norton, 175 lóerő maradhat?!

A 650-es kéthengeres család első sorozata igazán ütősnek í­gérkezik.

A Norton által közzétett tervek jól mutatják, hogy sikeres lehet a cég hátterét stabilizáló folyamat és már bátran mernek nagyokat álmodni. Hiába, a kí­nai és indiai partnerekkel kötött megállapodások (rövid távon legalábbis) kifizetődőek… A fél V4-es blokk eredménye lesz a 650-es modell család, mellyel komoly tervei vannak a gyártónak.

Az újdonság 2018 végén várható, nem is egy verzióban. Lesz 18″ és 19″-os első kerékkel szerelt példány is de a motorblokk terén is lesz miből választani. Az alap egy 100 lóerős egység lesz, melyhez a 1200-as V4-esükből átvették az ihletet és az ott felhalmozódott tudást tapasztalatot.

Azonban valami igazán nagyot is dobni akarnak, méghozzá egy feltöltős, 175 lóerős blokk alkalmazásával. Ez azért nem hagzik rosszul.

A teljesí­tmény adat legalább akkorát üt mint maga a forma, abban ezútal sem tudtak hibázni.

Az új motor terve az indiai Kinetic csoporttal való együttműködés bejelentése apropóján került publikálásra. Az új Scramblereket ugyanis már Indiában fogják összeszerelni, legalábbis az ázsiai piacra szánt példányokat. Az Angliában értékesí­tett darabokat viszont továbbra is odahaza, kézzel kí­vánják összerakni.