Új rekordok az Isle of Man TT-n

A leggyorsabb újonc és a leggyorsabb kör rekordja is a múlté.

Megérte várakozni a szombatról vasárnapra áthelyezett Dainese Superbike TT-re. A népszerű Michael Dunlop diadala és az újonc Josh Brooks kimagasló teljesí­tménye mellett John McGuinness-re is ráirányult a figyelem először időbüntetése, de még inkább rekorddöntő, 211,90393 km/h-ás hatodik köre miatt.

 

 

A TT-s Superbike-gépek folyamatos fejlődését is jelzi az új rekord, amivel saját, a 2009-es Dainese Superbike TT-n beállí­tott, 131,578 km/h-ás korábbi csúcsát szárnyalta túl. ím mivel a Senior TT még hátravan, McPint akár még felül is múlhatja. Egyébként a köridő rekordot Michael Dunlop hozta, a hat kört 1:45:29,980 alatt tette meg.

 

 

Ha már Josh Brooks szóba került, ne menjünk el az ő eredménye mellett sem, hiszen sikerült rögtön rekorddal debütálnia: mostantól ő a leggyorsabb kört futó újonc. A végül a 10. helyen záró Brooks Guy Martin csapattársa a Tyco Suzuki csapatban. 205,55507 km/h-s sebességével Steve Plater 2007-es eredményét halványí­totta el, ám ez a csúcs sem biztos, hogy sokáig tart, hiszen lesz még lehetőség bőven a túlszárnyalásra. Brooks nagyon élvezte a versenyt, bár elmondása szerint fárasztóbb volt, mint gondolta, ezért jól megérdemelt sörrel lazí­tott utána. A Tyco Suzukinál is nagy eredménynek tartják a rekordot, bár a csapatfőnök úgy érezte, 10 évet öregedett a verseny alatt.