Új, négyhengeres MV Agusta a láthatáron

Az olasz gyártó bejelentette új, négyhengeres blokkjának érkezését.

Az Euro4-es szabályozás minden gyártónak bőven adott/ad új feladatokat. Jobb esetben elegendő volt módosí­tani a meglévő koncepciót de van olyan eset is amikor üres papí­rt kell elővenni és nulláról kezdeni a tervezést. Az MV Agusta-nál mind a kettő eshetőségre van példa. Szerencsére!

Azért szerencsére mert ez azt jelenti, hogy a háromhengeres blokk átdolgozása után indulhatnak a munkálatok a teljesen új, négyhengeres erőmű megalkotása kapcsán. Márpedig az MV-t ismerve, ha egy blokk megszületik akkor az számos modell és limitált széria szí­veként fog lüktetni. Éljenek a négyhengeres F4 superbikeok, Brutale-k, Dragster RR-ek. Na és abban is biztosak lehetünk, hogy a túraszakosztályhoz tartozó Turismo Veloce sem fog kimaradni a szórásból.

Információink szerint egy 215 lóerős Brutale 1000 és RC fogja nyitni a sort!

Addig is nézzünk meg egy szenzációs videót az MV Agusta gyártási folyamata kapcsán amivel rendesen odaböknek a németeknek… 🙂 Hiába, már nem az AMG az úr… éppen most fejeződött be a német cég 25%-os részvénycsomagjának visszaszerzése. Az MV Agusta immáron 100%-ban az MV Agusta Holding (Castiglioni&Sardarov család) tulajdona.

MV Agusta from Circular on Vimeo.