Új korszakba lép a Harley

Hivatalosan is bemutatkozott a Milwaukee Eight

Végre vége, nincs több találgatás! A Harley-Davidson nem várt tovább és hivatalosan is lerántotta a leplet a kémfotókon és emissziós dokumentumokon keresztül is kitárgyalt új blokkról.

 

Az először július végén hí­rbehozott Milwaukee Eight jó 15 év után váltja elődjét az 1999 óta velünk lévő Twin Camet.

 

A 107 és 114 köbhüvelyk (1746 és 1868 köbcentiméter) lökettérfogatú egység elődjénél erősebb, jobb hűtésű, kevésbé vibrál és takarékosabb. Ezek mellett karcsúbb és állí­tólag a hangja is szebb. Szintén fontos információ, hogy a korábbi találgatások közül végül azoknak lett igaza, akik arra voksoltak, hogy ez a V2-es már hengerenként négy szeleppel oldja meg a töltéscserét.

 

 

A túra és trike modellekben debütáló újdonság természetesen megtartja a 45 fokos V-elrendezést, de megnövelték a kompresszióját, valamint dupla gyújtással és dupla befecskendezéssel vértezték fel, amik komoly szerepet játszanak abban, hogy az új blokk körülbelül 10 százalékkal erősebb elődjénél (a pontos adatokat már korábbi cikkünkben kiveséztük). Jó hí­r, hogy a mérnökök úgy hozták össze a nagyobb teljesí­tményt, hogy közben a tömeg nem változott. Ez pedig jobb gyorsulást és alacsonyabb fogyasztást eredményez. A

 

2017-es nagy Harley-k tehát új szí­vvel érkeznek, ami igen nagy lépés, kí­váncsian várjuk, hogy a szintén most beharangozott új felfüggesztésen kí­vül még milyen változtatások lesznek a hamarosan szí­nre lépő modelleken.

 

Addig is érdemes megtekinteni a Milwaukee Eight videóját: