í“ránként 1,5 milliót kaszáltak az új traffik

Ne hagyjuk magunkat megbüntetni!

Reggel hí­vtuk fel a figyelmet, hogy a Rendőrség befejezte a Véda intelligens kamerahálózat tesztelését és 8:00-tól élesí­tette a rendszert.

 

Nos, úgy tűnik, hogy a beruházás igen hamar visszahozza a ráfordí­tott összeget, ugyanis az Országos Rendőr-főkapitányság részéről í“berling József, a közlekedésrendészeti főosztály vezetője már délelőtt arról nyilatkozott egy solymári fix telepí­tésű traffipax mellett, hogy az első két órában közel 100 jogsértést dokumentáltak a kamerák.

 

Amennyiben minden esetben csak a legminimálisabb, 30 000 forintos bí­rság kerülne kiszabásra, az is nagyjából 3 millió forintos bevételt jelent.

 Itt szeretnénk minden motoros és nem motoros figyelmét még egyszer felhí­vni arra, hogy ne hagyja magát megbüntetni! Azt javasoljuk, afféle passzí­v ellenállóként szándékosan tartsa be az összes szabályt és csak ott közlekedjen „normálisan”, ahol biztos benne, hogy ezzel nem támogatja a költségvetést. Ehhez segí­tséget nyújt, hogy legalább a fixen telepí­tett eszközök helyei nyilvánosak: a lista itt nézhető meg.

 

(forrás: MTI)