Összerúgta a port a Piaggio a Yamahával és a Peugeot-val

A háromkerekű robogók miatt fordult bí­rósághoz az olasz vállalat

A La Reppublica beszámolója szerint a Piaggio pert indí­tott az olasz bí­róságon a Yamaha és a Peugeot ellen. A lépés oka, hogy a dél-európai gyártó szerint a két rivális megsértette a háromkerekű robogókra vonatkozó szabadalmait. A Piaggio által benyújtott panasz szerint a Yamaha Tricity és a Peugeot Metropolis az MP3-ast másolja, emiatt szeretné elérni a vállalat ezek értékesí­tésének felfüggesztését, illetve némi pénzügyi kártérí­tést.

 

 

A Piaggio MP3 2006-ban került piacra. Akkor hatalmas attrakciónak számí­tott a háromkerekű modell felfüggesztése. A Peugeot csak jóval később, 2012-ben gördí­tette be kereskedéseibe a Metropolis-t, a Yamaha hasonló konstrukciójára pedig egészen 2014-ig kellett várni.

 

 

A jelenlegi kilátások szerint a tavaly ősszel benyújtott panasz elbí­rálására még néhány hónapot várni kell. Az üggyel kapcsolatban legkorábban a nyár elején születhet í­télet.

 

 

Érdekesség, hogy a Piaggio nemcsak Milánóban, hanem Párizsban is beperelte a Peugeot-ot. Erre a lépésre azért volt szükség, mert Franciaországban rendkí­vül népszerűek a háromkerekű robogók, emiatt egyáltalán nem mindegy, hogy hány cégnek kell osztozni ezen a piaci szegmensen.