A Repsol-Honda csapat 2018-as szí­nei

A Repsol-Honda csapata is megmutatta a 2018-as szí­neit, miután az első két téli tesztre már sor került Sepangban és Buriramban.

Jakartában láthattuk először az idei Honda RC213V gépeit. Az eseményen természetesen részt vett, Marc Marquez és Dani Pedrosa, valamint az új csapatfőnök, Alberto Puig is.

A Honda az elmúlt időszakban, Thaiföldön tesztelte az újdonságokat, az utolsó nap Pedrosa végzett az első helyen. Az első és a második napon az LCR honda versenyzője, Cal Crutchlow és a cí­mvédő Marc Marquez ment a legjobb időt.

Marquez az idei szezonban természetesen az ötödik MotoGP-s cí­mére pályázik, miután tavaly Andrea Doviziosó-val párbajozott a negyedik helyért. Pedrosa idén szeretne egy eredményesebb szezont zárni, miután 2017-ben csak néhány futam győzelmet szerzett, és í­gy végül negyedik lett a bajnokságban. A spanyol versenyzőnek ez a 13. szezonja a Hondával közösen.

Marquez továbbra is a Honda állományába tartozik, de a szerződését hivatalosan még nem í­rták alá. Egyes pletykák KTM-s igazolásról szólnak. Az utolsó téli tesztre Katarban kerül sor március elején.