A Moto2 és a Superbike felé mozdul a KTM

A KTM vezérigazgatója szerint változtatni kellene a versenysorozatok szabályain, ráadásul a befektetett pénzt se hozzák vissza.

Stefan Pierer a vállalati blog egy interjújában beszélt a motorversenyek világáról, illetve a KTM szerepéről benne. Ugyan kijelentette, hogy a MotoGP-be fektetett nagy mennyiségű pénz nem térül meg, mégis szí­vesen látná a KTM-et a Moto2-ben. Igaz, csak a szükséges változtatások esetén.

 

 

A KTM-nek nagy sikereket hozó Moto3-hoz hasonlóan Pierer a Moto2-ben is azt szeretné, hogy a Dorna nyisson más motorgyártók felé is, illetve hogy 500 köbcentis, kéthengeres prototí­pusok versenyezzenek. Úgy érzi, a Dorna is kezdi felismerni a több gyártó igényét, hiszen előbb-utóbb senki sem fog fizetni, ha í­gy marad a szabályzat.

Nem csak a Moto2 iránti érdeklődését fejtette ki a KTM-vezér, a Superbike-versenyek gondolatával is kacérkodik, ugyancsak kiemelve, hogy gazdaságilag nem éppen a legjobb befektetés, és a szabályzaton is lenne mit alakí­tani. Mivel a Superbike-ban történő KTM-részvétel még minimum 2-3 év, úgy tűnik, nem a jelenlegi KTM RC8 R superbike-ot versenyeztetik majd.

Minthogy a Dorna is fontolgatja a szabálymódosí­tást, Pierer kí­vánalmai akár valóra is válhatnak, és ez más bajnokságokra is átragadhat, felkeltve az olyan gyártók figyelmét, mint a KTM.