A magyar válogatott újra ott lesz a motocross-olimpián

Németh Kornél, Déczi Balázs és Szvoboda Bence képviselik hazánkat a sportág legnagyobb világversenyén.

Rákos Róbert (Magyar Motorsport Szövetség motocross szakágvezető) kijelölte a Lettországba utazó magyar motocross válogatottat. Nagy Norbert szövetségi kapitány vezetésével Németh Kornél, Déczi Balázs és Szvoboda Bence képviselik hazánkat a sportág legnagyobb világversenyén.

 

 

 

A Motocross of Nations (MXoN), magyarul Nemzetek Krossza a sportág éves ”olimpiája”. A csapatbajnokság tétje a Chamberlain vándortrófea elhódí­tása. Ez a verseny dönt a nemzetek világranglistájáról is. Minden ország háromfős válogatottat delegálhat, akik az MX1, MX2 és Open kategóriákban képviselik hazájukat. Idén 67. alkalommal állnak rajthoz a nemzetek legjobbjai, ezútal a lettországi Kegumsban, szeptember 27-én és 28-án. A cí­mvédő alakult Belgium nemzeti csapata. Tavaly a magyarok kiví­vták a nemzetközi motocross élet szimpátiáját, szerte a világban foglalkozott velük a média. A versenyt a 28. helyen zárták, ezt az eredményt szeretnék idén túlszárnyalni. Hazánk fiaitól a reálisan elvárható maximális teljesí­tmény a legjobb húszba kerülés.

Németh Kornél (MX1)
Németh Kornél a magyar motocross élő legendája, 31 évesen a nemzeti csapat legtapasztaltabb tagja. Hazai és nemzetközi cí­mein túl minden világbajnoki kategóriában szerzett már pontokat. Ő az egyetlen világbajnoki futamgyőztesünk. Jelenleg vezeti a hazai bajnokságot az MX1-es kategóriában.

Déczi Balázs (MX2)
A 26 esztendős Déczi Balázs bemotorozta már a fél világot. Versenyzett huzamosabb ideig Kanadában, a 2014-es szezont pedig a Távol-Keleten kezdte meg. Számos dobogós helyezéssel, bajnoki cí­mmel és kupagyőzelemmel büszkélkedhet. 2009-ben ugyanebben a kategóriában képviselte az országot a Nemzetek Krosszán. Idén a magyar bajnokságban is az MX2-es mezőnyben motorozik.

Szvoboda Bence (Open)
Szvoboda a magyar és cseh bajnokság állandó, élvonalbeli szereplője, 22 évesen a válogatott legfiatalabb tagja.  A tavalyi csapat-világbajnokság legeredményesebb magyar versenyzője.  Bence idei nemzetközi és hazai teljesí­tményével is igazolta, hogy az Open kategória legméltóbb magyar képviselője válogatottunkban.
A három versenyző mindegyike a HTS KTM versenycsapatának tagja, í­gy számukra szinte csak annyi változás lesz, hogy nemzeti szí­nekbe öltözve állnak majd rajthoz. A szereplés lehetősége nem csak a versenyzők, a szövetség és a magyar motocross sportélet számára is meghatározó értékű. A magyar válogatott Lettországban az augusztus elején elhunyt legendás bajnok-edző-sportdiplomata, Kökényesi György gazdag életműve előtt is tiszteleg.

Az motocross-válogatottal kapcsolatos legfrissebb információkhoz a Team Hungary hivatalos facebook oldalán juthat a kedves érdeklődő: https://www.facebook.com/mxteamhungary