A KTM kisebb V2-eseket tervez

600 és 800 köbcenti közé eső kéthengerest í­gért a KTM vezérigazgatója.

A brit MCN-nek adott interjú a KTM vezérigazgatója, Stefan Pierer. A beszélgetésből kiderült, hogy a jövőben új blokkot mutatnak majd be, ami egy közepes lökettérfogatú kéthengeres lesz, amit a KTM és a Husqvarna egyaránt használni fog.

 

 

Az új V2-es 600 és 800 köbcenti közé fog esni, és a következő három évben várhatóak az ezzel szerelt modellek, amik hidat képeznek majd a nagy egyhengeresek és az 1200-as és 1300-as kéthengeresek között.

Pontosan nem tudni, hogy mik a KTM hosszú távú tervei, de az osztrák cég rendkí­vül sok fejlesztőt foglalkoztat, akik párhuzamosan rengeteg projektet futtatnak – ezek közül végül valamelyik megvalósul, valamelyik pedig nem. Emiatt lehet, hogy sok felreppenő pletykának van alapja, ám utána valahol törlik az addigi eredményeket. Ilyenre is volt példa, gondoljunk csak a KTM elektromos robogóra.
Emiatt érdemes még fenntartással kezelni a 400 köbcenti alatti kéthengeresekről és a négyhengeresekről szóló pletykákat. Amit viszont Pierer nyilatkozik, azt viszont végig is viszik – és már korábban í­gértek egy új V4-es erőforrást, amivel a Superbike világbajnokságot próbálják majd meghódí­tani. Már alig várjuk.