A krosszlegenda újra száguld

Jean-Michel Bayle a Honda World Motocross vendégeként mutatta be a 2014-es CRF250R-t a cseh Motokrossz GP futamon.

Jean-Michel Bayle a 80-as években kétszer nyert motokrossz világbajnokságot: 1988-ban 125 köbcentis, 1989-ben 250-es kategóriában. Ezután Amerikába költözött, hogy az AMA bajnokságban hazai pályákon verje az amerikai profikat, mindössze két évad kellett, hogy megszerezze a 250-es Supercross, a 250-es Nemzeti és 500-as Nemzeti bajnoki cí­meket. 1992-ben váltott GP kategóriára, ahol szintén szép eredményeket ért el 250 és 500 köbcentivel.

 

 

Motokrosszos karrierje során Hondákat vezetett Bayle, ezért hí­vta meg a japán cég a cseh GP-re a 2014-es, hamarosan megvásárolható CRF250R európai bemutatása keretében, ő pedig élt is a lehetőséggel. Az eseményen egyébként Alex Salvini, az E2 Enduro világbajnokság vezetője és Sam Sunderland Dakar-versenyző is részt vett.

 

 

Mint elmondta, sok szép emléket hozott elő ez az esemény, főleg, hogy betekinthetett a szí­nfalak mögé. Rég vett részt ilyesmin, ezért nagyon élvezte az új motor kipróbálását. Sőt, már otthon se nagyon motokrosszozik, í­gy a versenypálya nagy élményt nyújtott neki. A fejlesztések, újdonságok ellenére otthonosan érezte magát a CRF250R nyergében, és megállapí­totta, hogy manapság sokkal jobb a show, mint az ő idejében.