A kerékpárok M-es BMW-je

Mindössze 500 példány érhető el

A BMW nemcsak autók és motorkerékpárok fejlesztésével foglalkozik, hanem néhanapján előáll biciklikkel is. Mint ahogy az sejthető, ezek a pedálos gépek sem tartoznak az olcsón megszerezhető, széles rétegek számára elérhető termékek közé, hanem sokkal inkább az olyan sportos és exkluzí­v darabok táborát szélesí­tik, amit csak az igen tehetősek engedhetnek meg maguknak.

 

A legújabb modell esetében sincs ez másként. Az 1400 euróért, napi árfolyamon átszámí­tva nagyjából 415 000 forintért kí­nált bicikli Cruise M-Bike Limited Edition névre hallgat. A neve alapján kitalálható, hogy a bajor gyártó sportos autóiért felelős M GmbH munkái előtt tiszteleg, illetve hogy csak korlátozott példányszámban lehet hozzájutni. Utóbbi azt jelenti, hogy a BMW mindössze 500 darabot kí­nál eladásra, í­gy nem árt sietni annak, aki a garázsában szeretne tudni egyet, a különleges kerékpárokból.

 

galéria BMW Cruise M-Bike Limited Edition
5 kép a galériában

 

A látványos fényezésű váz kiemelésében sokat segí­t, hogy a szakemberek a különböző kábeleket elrejtették a kí­váncsi szemek elől. Emellett a vaskos teleszkópszárak és a harapós tárcsafékek, valamint a Shimano által gyártott sebességváltó emlí­thető meg a különlegességek között. Összességében elmondható, hogy a BMW-nek sikerült előrukkolni egy igen kí­vánatos biciklivel. Éppen ezért várható, hogy a mindössze félezer darabot igen hamar elkapkodják a gyűjtők.