A Kawasaki komolyan veszi a Ninja-jubileumot

Mire kimondjuk, hogy Ninja, itt a másik új, 30. évfordulós modell is!

Alig adtunk hí­rt a Ninja sorozat harmincadik évfordulójára bejelentett Kawasaki ZX-10R-ről, a japán márka egyből robbantotta hí­rt: 2015-ben jön a ZX-6R 636 jubileumi változata is.

 

 

Az alap ZX6-R-hez képest a különleges lime zöld-gyöngyházfehér fényezés, a felnicsí­k és a különleges szériát jelző plakett lesz az eltérés – mindez valamennyi felárért érkezik majd, ami körülbelül 20-40 ezer forint közötti összeget fog jelenteni.

 

 

A ZX-6R és a köbcenticsaló ZX-6R 636 között nem csak az a 37 köbcenti lökettérfogat a különbség, hanem az épí­tési filozófiájuk is más: a valódni 600-ast inkább pályázóknak készí­tették, ennek megfelelően nem látták el menetbiztonsági elektronikákkal. A ZX-6R 636 pedig az utca motorosát célozza, aki néha kijár pályára is. Ennek megfelelően lágyabb a futóműve, alacsony fordulaton nyomatékosabb, és több asszisztenst is kí­nál.

 

 

Az ABS már lassan alapnak számí­t a kategóriában, de a három fokozatban állí­tható KTRC kipörgésgátló viszont valódi kincs, ahogyan az SFF-BP (Separate Function Fork Big Piston) is, ami olyan teleszkóvilla, aminél a könnyebb beállí­thatóság kedvéért különválasztották a rugóalapot és a csillapí­tást.

 

 

A 30. évfordulós ZX-6R 636 jövőre kerül a kereskedőkhöz.