A kanyarban meg csak keresztben

Josh Herrin tudásából már mutattunk egy villanást, most viszont már többet is láthatunk az utcai kalandból.

A sztori ezzel a videóval és kanyarral kezdődött:

A tettes Josh Herrin, amerikai motorversenyző volt. Herrin a szupersport kategóriában ment éveken át aztán volt egy kevésbé jól sikerült próbálkozása a Moto2-ben 2014-ben. Akkor a Caterham – Suter csapatnál nem állt össze a kép számára, í­gy be sem fejezte a szeont a csapatával. Tavaly viszont a Superstock1000 kategória bajnoka lett Amerikában és idén is egészen jól alakultak dolgai, a MotoAmerica Superbike bajnokságban még dobogóra is állhatott.

Herrin azért is különleges figura mert a sokszí­nű versenyzői tevékenységén túl (mini motortól a supermotóig) az utcákon is rendszeresen feltűnik R1-ese nyergében. Az esetek többségében lazán, farmer+bőrdzseki stí­lusban gurul, de ennek a videónak a kedvéért felvette a bőrruháját. Első alkalom, és ez igaz a szakaszra is, az elején még másolja az í­veket aztán odacsap rendesen. A tempó beteg, nem sokat hagyott benne a számára idegen úszakaszban. Az interjúban a versenypálya és utca közötti különbségről, a motorozási szokásairól és arról beszél, hogy miért szeret mini motorral edzeni. Szerinte ez a legjobb mód, érzetre ez közelebb van a sportmotorokhoz mint mondjuk a flat track gépek. Kicsi gép, kicsi tempó, bátran lehet csapatni, akkor sincs baj ha elesik az ember, sőt legalább megtanul esni. Aki nem beszél angolul csak pörgesse át ezt a részt és élvezze a száguldós pillanatokat!

Jól látható, hogy Josh rendszerint edz azért, hogy még a hasidom alján lévő szponzorai is jól láthatóak és olvashatóak legyenek. Lelkiismeretes magatartás! 🙂