A jó nő még jobb lesz egy szép ruhától?

Igen, és ez a Ducati 1199 Panigale esetében sincs másként.

Az év végéről visszatekintve a Ducati 1199 Superleggera 2013 egyik legfigyelemreméltóbb motorja volt. Készí­tésénél egy cél lebegett a tervezők szeme előtt: elkészí­teni a az elképzelhető legkönnyebb sportmotort. És a Superleggera bizony nem okozott csalódást.

A bemutatásakor néhány reakcióból azonban arra lehetett következtetni, hogy voltak, akik örültek volna, ha a Ducati eltér a Corse-inspirálta dí­szí­téstől, amit már láthattunk korábban is a Desmosedici RR-en, a Ducati korábbi büszkeségén.

Érthető, nem lehet mindenki oda a Ducati versenygépek premier ligában viselt, inkább narancssárga mint piros “Flouro Rosso” fényezéséért. És itt lép be a Tessoart a Supeleggera 1199 Tricolore Nero-val.

A korábban bemutatott, hasonló sémát viselő Panigale-hoz hasonoló Superleggera-t látva felmerül az emberben, nem követett-e el hibát a Ducati a szuperkönnyű motor gyári fényezésével. Elvégre a fekete is slankí­t, nem igaz?

A Tessoart a Ducatit egy barátnak készí­tette, aki hamarosan egy Superleggera boldog tulajdonosa lesz. A mázlista olyan fényezést szeretett volna, ami illeszkedik az eredetihez, hogy megőrizze a gyári hatást. Ennél jobban aligha sikerülhetett volna.